mera..

ja det blev lite mera igår ändå. höll mig till 22,5 men sen köpte conny ett glas vin till mig så det blev 2,5 points till..

25 points! sen väl hemma var ja såå hungrig.. så det blev en halv burk krossade tomater. Andreas o Conny åt kebab men vi stod emot, vi tjejer.. men trevligt var det iallafall!!

Absolut.. nästa gång får väl vi åka o hälsa på dem i sthlm! hihi!

morgonen började med att hämta FLYTTkartonger.. broder kom ner o lånade ut! :)

sen åt vi lite frulle.. 2,5 dl lättfil med hallon/blåbär smak. 2,5 points. och en knäckemed skinkskiva (0,5 + 0,5) : 3,5 points!
dagen fortskred och jag tog och beställde bluetooth och 2 böcker fr cdon. så man kan interneta sig även sen utan ordinärt internet.. blir ju inte lika bra men då kan man blogga lite o bet räkningar o det är viktigast!

andreas ville gärna t k-rauta så vi åkte dit.. var inget wow men lite kul ändå.. typ som bauhaus tyckte jag. fortsatte sedan till färghuset o kikade på tapeter.. vi har nästan bestämt oss till 100 nu! KUL! efter det: tuna park, gamestop hägrade för karln.. ;) vi passade på o svänga förbi kvik för kök tittande.. inget spec det heller. sen heeem o maaat!

började med ett äpple för att hungern inte skulle ta över totalt och jag skulle svimma eller sluka maten sen..

råris 2 dl (3 points) med 1 kycklingfilé (2,5 points) med 2 msk felix vitlöksdessing (2 points) samt sallad till med 15 gram fetaost (0,5p) : 8 points med ett glas pepsi max, totalt utan kolsyra till. fanns bara en skvett kvar men de va ok. maten däremot.. oh my god! va såå sugen o de va såå gott!! 11,5 är jag uppe i.. men jag känner mig svag.. dvs. godis kanske slinker ner. får se. hoppas ja kan stå emot!

skulle ätit mer men man försöker ju gå ner i vikt ju. o ingen träning idag heller så... packning har ju knappt blitt av heller. ska börja nu så de läär bli sent.

bäst o sätta igång!

tjooo

hungrig igen..

nu är jag hemma o ombytt.
men jag är också hungrig igen!

funderar på o skippa cidern o ta nåt annat istället.. matigt. ?

Hm.. eller både och? En dag bara.. eller nej. tog ett äpple, ligger kvar på samma points. 20,5.. men ja tror inte ja dricker hela cidern iallafall.. kanske får i mig något mer. en 3 points bar till exempel. så gör vi.. lite mindre på cidern o en bar på det. blir 1 points mindre där o så 3 för baren..

dvs 22,5 slutar dagen på!


nu ska jag iväg o boowllaaa.. yey! räknar med de stegen också i förväg.. kan räkna ut på tappa.se

över 20300steg!!!! REKORD. really good.

men så gick ja ju tilol jobbet också!

baj baj now

sen natt!

var uppe ända till 3 (!) igår..
hade bestämt för o hitta ett billigt o bra alternativ till internet den veckan vi är utan o eventuellt den tid efter vi kommit hem tills vi fått vårt internet...

det slutade med tele2s surfpaket mini: 29/mån 200 MB. 1:69 PER MB efter det. har ingen aning om hur mkt ja kan blogga för det, men ja tänkte ju inte skriva milslånga inlägg då.. när man har mobilen som modem.

men sen kom problemet: man skulle ansluta mobilen här via bluetooth.. och jag har bluetooth på datorn. TRODDE JAG!  men det visade sig, efter många sökningar, förfrågningar o leta, leta, leta, att det bara finns en knapp på schassit på datorn.. men ingen direkt funktion! suck.. efter så mkt besvääär..

ja.. så nu ska ja kika på jobbet om det kan finnas en billig bluetooth som man kan köpa och som fungerar konkret, bra och utan störningar!

när det är fixat så är det inkopplingen som fattas.. men det löser sig säkert.

ja.. som ni förstår blir det promenix till jobbet. tar med smoothie också om inte maten räcker.. hihi!

Nu har jag ätit min låda hemma.. 3 mindre potatisar och tre fiskpinnar med 2 msk salladsdressing och citronvatten.
det blir 3 points + 6 points + salladsdressing 0,5 points: 9,5 points plus sallad!

Middag på jobbet: råris 1,5 dl kokt 2,5 points med quorn en tredjedels förpackning 2 points och sen sallad till. 0 points. Tillsammans: 4,5 points. En naturdiet smoothie nu: 3,5 points.

En cider light på kvällen ca 4 dl: 3 points

Sammanlagt: 20,5 points

o så bowlingen på kvällen.. yey! kul!

nej nu måste ja lägga på ett kol! :)

slutresultatet!

ja då var matintaget klart idag,

frukost, lunch o mellanmål är ju redan "redovisade" för..  13,5 points.

vidare: mellanmål med minokeso 1 point, 1 banan 1 point : 2 points
efter det lite vindruvor 0 points.
1 vv bar 2 points

sammanlagt 17,5 points!

O så tränade jag ju bräda i 70 min också. rätt najs. hihi!

stegen hamnade på över 18000! OJOJOJ.. högst hitintills. *smile*

"oh happy daayyy.. "

tight!

det blev tight om tid till träningen! Det gick dock bra på tippen.. snabbt o effektivt. detta får mig o undra hur jäktigt det hade blivit om de strulade. haha! snacka om fel tisderspektiv. andreas slutar ju 16 vanligtis o träningen börjar 17.30.. u kom han nån minut tidigt o åt innan o sen gäller de o packa in prylarna i bilen o så dära.. de tar ju lite tid.. jaja. hur som slutade det bra denna gång..

Missade min bokning men som tur var fanns det 4 platser kvar på passet som till slut blev proppat! Både Anna o Andreas följde med. Alltid trevligt med sällskap! Anna o jag gick ju på samma pass så de e då snäppet bättre ändå! :P

Kul var det även om passt var snoorfullt o man fick stå o trängas med väggen längst bak så var det en bra träning.

Nu sitter jag här med lite keso (ca 1 p) och en banan (1 p) till och njuter! det är såå gott! får se om det blir nå mer ändå.. magen känns nästan tom! hihi!

Nu ser det ändå lite bättre ut hemma. Grejer till bredden men ändå är de mesta skräpet borta o det underlättar en del med var man ska placera de fulla flyttkartongerna.. (det är NÅGRA stycken nu iallafall.. ;) fort går det dock inte. men de beror väl på vem o vad man jämför med! eftersom ja ska jobba o sen iväg på kvällen imorgon lär de inte bli mkt av då.. så det blir väl lördagen som blir drabbad av min frensi av packning o rensning. fniss!

söndagen är åter igen arbetsdag för min del.. sen har ja blivit kallad till möte om ungdomsgarantin.. de tyckte ja lät intressant! det kanske till o med kan vara något? Ja hoppas man kan få en extra slant. men de kanske inte tycker ja kan börja på det eftersom vi åker till thailand snart.. (?!) jag hoppas det inte har inverkan. det är ju bara 3 veckor o sen är jag tillbaka i min nästan arbetslösa sits. 16 procent är ju inte mkt som grund.. vi får se vad de säger! den 3/2 är jag ditkallad. yey! får bara hoppas att det inte är ett sånt där möte som inte hjälper någonting eller att jag inte kan utnyttja det dära..

Så nu kanske ja ska gå på grejorna igen så ja kan koppla av imorgon på förmddagen.. men jag funderar faktiskt på om man ska ta o gå en promenad till jobbet igen.. hm.. det ärnog väldigt beroende på vädret. om det är snoorkallt olika halt känns det inte så lockande. men vad gör man inte för lite extra steg? haha!

ja just det! glömde skriva om stegen igår.. men det gick bra. över 15000 låg jag och det tycker jag är "a okey" som de säger. :p idag har ja inte ränat ut riktgit vad ja ligger på.. sen ska ja ju äääta mera. mums för mat! så jag får minsann ta o uppdatera lite senare för dagens "resultat"..

okej.. nu har jag nog skrivit av mig det värsta!

tillbaka till verkligheten..

mätt och belåten!

nu har jag ätit mina köttbullar.. o mums var det minsann!

Var rätt hungrig innan så ja tog en banan för o stilla det värsta tills maten blir klar.

13,5 and going up.. :p

Inför imorgon är ja smått orolig. ja menar.. ska jag dricka någon alkool eller låta bli? Funderar på att unna mig en xider bright. det är ju mindre socker i dem.. o det är ju typ helg. tror det blir så. fniss! det gör väl inte så mkt med bara EN?


Nej nu är det tippen som väntar alldeles snart.

O träning efter de då.

PÅ återseende!


snurrigt!

ja måste vart snurrig igår.. sa att jaskulle jobba 2 timmarmen de va ju tre! sen kom andreas hem tidigare så han var snäll o skjutsade mig!

det innebar 3 och en halv timmes jobb ändå. alltid något.. o så ringde dem idag också. tjejen e fortfarande sjuk så jag ska jobba imorgon också. 13-19.30 o vid 21 ska jag iväg med några vänner o bowla. hehe.. kan bli intressant..'

hm... idag har ja ätit en knäckemacka med skinkskiva på och 2 dl lättfil med smak av hallon/blåbär. mums!  0,5 + 0,5 + 2points: 3 points.

jag undrar vad man ska fixa till mat idag.. måste ju ha till matlåda till både mig o andreas. eller så gör ja nåt annat t matlåda.. hm.. blir nog pasta iallafall för de e jag sugen på!

kanske blir med köttbullar till.. enkelt men gött. ja de lutar mot det.  pasta duo: 4 points köttbullar 6 stycken 4,5 points och ketchup utan salt o socker ca 1 point. blir 9,5 + 3 : 12,5 points! sen får vi se vad de blir mer.


vi ska åka t tippen innan träningen ikväll också, det är mkt man vill hinna med! ojoj.. lite stressigt!!

bäst o sätta igång!

tjo!

jobba få timmar

2 få timmar ska jag jobba idag..

fick samtalet nyss.. ska in till halv fem. o stänga. tjejen som jobbad enu är sjuk! men ja hann med medeljympan vid 12 o nu så blev de stressäta o duscha/tvätta håret!

ne nu hinner ja inte skriva mer heller, pinglan på besök, har jag!

baj!

frukost avklarad

blev en stor frukost o nu e jag så mätt!

Åt havregrynsgröt, 1 portion med 2 dl lättmjölk till samt blåbär och ca 1 msk linfrö.
men inte bara det! även en knäckemacka med skinka på o så moroten då. 4 points till frukost.
Men man måste ju ha energi till träningen!! Blir bodpudding ikväll.. 200 gram. o morötter! o så lingon så klart 2msk lingonsylt är 1 point o 3 skivor blodpuddin 6,5 points. tänkte äta 4 skivor.. o då blir de cirkus 9 points där..
10 points till middagen med andra ord.

Äsch... ställer upp planeringen tidsmässigt istället! Lättare o se då.

Frulle: havregrynsgröt 2p med lättmjölk 1p och blåbär/linfrö till 0p
1 morot 0p, 1 knäckemacka 0,5p med en skinkskiva 0,5p:   4p

Mellanmål: 1 äpple 0p

Lunch: 1 banan 1p o ca 6 msk minikeso 1p:   2p

Mellanmål: 5 coctailtomater 0p

Middag: 4 skivor blodpudding 9 p, 2 msk lingonsylt 1p samt morötter 0p:  10p


tillsammans 16 points för dagen!   bara o se omdetblir så nu då! hejsvej!

morgonstund har guld i mun

Förmiddag o jag sitter framför datorn o fnular..
Käkar en morot än så länge.. slängt en del kläder. Har små panik inför flytten iochmed att den är så snart.. det känsn overkligt o ja har inte packat mkt alls. vet inte hur jag ska hinna?

Men de e bara o lägga på ett kol. det går.. jag hinner, det är ju inte imorgon det bär av men ibland känns det så! :p

Rätt skön morgon. känns lite relaxed och även effektiv. Tvättar o letar o slänger o har mig..

Rensat hatthyllan idag också.. märkte att en del saknades. undrar vart grejerna är? Som om sakerliksom försvinner upp i rök här kan man tro ibland.. laddaren har ju inte heller hittat hem.. måste höra mig för om de går o köpa ny laddare till batteriet eller eventuellt nytt batteri och laddare. Jag hoppas att jag hittar den dock, vill ju inte slänga pengarna i sjön.. om den finns menar jag. Och det gör den ju...(!?)

Nu är det bäst jag tar något mer i magen o sen är det friskis för hela slanten i en timme!

Bye 4 now.

najs

det var skönt o träna! fortfarande inte så där suuperjobbigt men ja kanske fått bättre kondition?!

Det e ju bra isåfall. hihi!

Maten blev som jag trodde. Apelsin som avslut för dagens matorgie eller vad man vill kalla det, magintag kanske är mer korrekt!

stegen hamnade på ungefär 16800, drygt. o det ska man ju vara glad för! kalorierna på under 1000.. inte mkt med andra ord. så enligt tappa.se har jag förbränt mer än det jag fått in.. vilket inebär viktnedgång! hehe..Imorgon har ja lite funderingar på om jag helhjärtat ska gå på lägenhetens stök, det är ju inte mer än 2 o en halv vecka kvar tills vi flyttar.. eller om ja ska kombinera det med träning vid 12 slaget.. tror det blir det sista. man kan väl lägga på ett kol? ;)

Jag sitter också med frågan.. 12,5 points.. är inte det lite VÄL lite? brukar försöka få i mig en iaf 16.. minst. men nu e ja ju inte direkt varkenhungrig eller sugen. ska man då äta bara för ätandets skull? Enligt viktväktarna ska man ju äta, FAST man är hungrig för att hålla igång förbränningen. men ja tycker bara de känns rent av fel o äta om man inte vill ha o uppenbarligen inte behöver? svår fråga de dära..


vad tycker ni?


röd utan sol

att sola var SÅ sköönt! mm.. längtar ännu mer t thailand!
men självklart blev man röd utan sol.. *fniss*

kinderna lyser vackra. röd kulör. :p

Pinglans hår blev bra också.. *pjuh* Va rätt nervig. Har inte färgat någons hår på några år, så man blir ju lite osäker, men det gick ju bra ändå!

Maten var god också.. och nu väntar ja på att mitt aerobic pass ska börja. Ja ser fram emot det!
18.30 var de visst.. inte 17.30, som ja fått för mig förut.

Jag undrar fortfarande.. VAR är min kameraladdare?? Ajajaj.. inte kul o va utan!

På återseende.

yes man!

det är en bra film.. såg den (yes man!) i Kungens Kurva.. men det var inte därför jag nu skrev så där.
Jag blev helt enkelt glad att få tag på min tjej! fniss..

vi ska sola o så ska ja färga håret på henne, som ja skrev.

Har gått in på tappa.se igen och skrivit i dagens mat.

frukosten står ju redan i föregående inlägg,
mellanmål: äpple 0 points
lunch: råris 70 g  4 points och skinka 6 skivor 1,5 point, creme fraiche 8% 3 msk  0,5 p, broccoli 0 points.
mellanmål : apelsin 0 point
middag: naturdiet smoothie 3,5 points
efter träning: 6 msk minikeso 1 point, 1 banan 1 point.

tillsammans: 12,5 points. får se om det tillkommer något under dagen! kan ju bli hungrig nu när ja ska t vännen. Ska tamed en natursmoothie ijust n case.. ;)

förändra o färga

idag ska jag antagligen hjälpa en väninna att färga sitt hår. hon har inte råd med frissan denna månad.. inte så konstigt att man inte kan unna sig det varje månad. det kostar massor med pengar!

så vad gör man inte då? Det klart man ställer upp! :p Var dock några år sen ja färgade mitt/någon annans hår. Själv älskar jag mitt hår som svart.. men tyvärr har ja sår i min hårbotten, någon slags början på soriasis är jag rädd, och man vill ju inte riskera att det bryter ut.. Men ja har t.o.m. färg hemma. utan ammoniak o allt.. men de får bli efter thailand isåfall. Om såren läkt o det känns riskfritt!

Frukost har ja hunnit få i mg. blev en favorit i repris!

1 st knäckemacka    0,5 p
'1 st skinkskiva  0,5
0,5 st blodgrape   0
1 glas vatten    0

: 1 point frulle!

Försökte ringa väninnan för en stund sen men de gick inte o nå henne.. antagligen sover hon fortfarande. det dryga är att hon har slut på pengar på mobilen och det innebär att ja får ringa hela tiden för o se om hon e tillgänglig..

nej men nu ska ja fortsätta min rensning så länge!

tjofräs!

Promenix

Fick så pass mkt motivation att jag gick in på tappa.se och blev gratismedlem! Jättekul sida. Verkligen.

Funderar på o bli månadsmedlem, kostar bara 99 kr i månaden, för stegräknare har ja ju redan. Den bästa, omron walking style II.

Men hur som helst så tog jag på mig den för första gången på länge.. O beslutade mig för en promenix till jobbet!
Dagen slutade med 15027 steg, o mitt mål på tappa.se låg på 12200! inte illa.. sen åt jag mindre än de sa också.

Frukost gjord av en halv blodgrape, en knäckemacka o skinkskiva på, som ja skrev i morse. (0,5+0,5: 1p)
Lunch av kornris ca 60 gram och 125 gram kidneybönor (en burk av willys 3-pack) samt ett glas vatten. (4+3: 7p)
Naturdiet väl framme på jobbet (3,5 p)
följt av en banan o sen ytterligare en naturdiet shake. (1+3,5: 4,5p)
Väl hemma blev de 2 påsar viktväktarsoppa o en skiva knäckemacka o citronvatten till..(0,5+0,5+0,5: 1,5p)

Kalorierna sammanlagt: 985 kcal och 17,5 points av mina dagliga 22. blir lite vatten nu innan sovtime.. men ja e lite småsugen så några vindruvor kanske slinker ner också.. 1 dl:47 kcal o 0 points! slutar på 1032 kcal!

O där är det 1600 som daligt intag på kcal fronten.

Smakligt! ;)


överraskning!

När jag provade en kjol som jag år 2003 köpte som "morot" och som jag inte sett till förrän en rensning här om dagen fick jag en överraskning!

Jag kunde ha den! O den satt till o med löst. bäst o börja använda så man inte växer "ur" den så att säga. hihi!
När jag ändra var i provartagen så passade ja på o prova ett par byxor som vart för små, ett par svarta "finbyxor" i strlk 42. O de satt också bra! Även dem var lite stora.. jag blev så glad! wie!

Så fick jag en rolig kommentar på jobbet också.. till o med flera. det här med ny frisyr hjälper en hel del för utseendet, nu är det bevisat! En tjej sa till o med "oj vad du var snygg då!" tihi! jag blev supertaggad..


där ser ni! det kan gå åt rätt håll, även för mig!


:)


ingen step

Mitt inlägg igår om arbete slutade med arbete ändå.. trots knasigheten. så då blir det fem timmars lön. skönt att man inte missar det! Men lite småtrist o inte få premiärstepa! :p

Ja.. stepen har ju gått några gånger men förra måndagen så jobbade jag och den innan det var det vår 2-års dag så då skippade jag den också. Så nu hade ja verkligen sett fram emot o få gå på step. Men de finns ju fler tillfällen! Kommer en vecka efter denna, så att säga. :p Så den veckan har ja redan bokat. Jag hoppas verkligen at jag får gå då! hihi!

Jag menar, jobbet går ju faktiskt före om det skulle komma upp något nästa vecka också, men man får väl hoppas att möjligheterna kommer de andra dagarna istället. :D  Självklart får man ta ekonomin framför.. I värsta fall får man gå till jobbet, är ju en mil så då får man lite motion. Jag är ändå lyckligast om ja kan försörja mig i grund o botten. Det får man lov o tänka på. En viktig del!

Men nu går ja tillbaka till matdelen idag!

Idag har ja ätit: en knäckemacka med en skinkskiva på. 1 point
Till det en halv blodgrape med ett glas vatten med citron i.  0 point

Lunchen har ja inte bestämt än, men ja kommer ta med mig en naturdiet smoothie mango med en banan till jobbet. Så det blir middagen.. Kanske får ta med mig en shake också om de inte räcker till.. men de beror väl lite på om det blir en shake till lunch eller om det blir något mer redigt.

Jag har hittat min kamera nu också.. MEN min laddare är det värre med.. var kan den vara? :s

Nej nu ska jag skicka iväg ett mail till moder i Thailand. fniss!

baj 4 now.


vågat 9

Då var det vägningsdags igen! Som jag skrev igår var jag lite nervös inför vägningen o vad vågens siffror idag skulle visa. Men efter lite nervösa hoppningar framför vågen tog jag mig mod och gick upp på den.

Och tro det eller ej, men vågen stod på 74,9 kg!!! YEY!!!!!!!!

SKITGLAD! Delmålet 75 är nu brutet och nu är det bara den där efterelängtade 6an jag siktar efter.. hihi! Tills nästa nyår ska vågen stå på 60 tycker jag. Men för att gå närmare med delmål o så vill jag att vågen står på 69,9 den 23 februari då vi åker till Thailand. Det vore fantastiskt!

Nu har jag gått ner 6,5 kilo på 9 veckor. Men då ska man minnas att jag hade lite¨slarvigt där under jul o nyår också. Då jag gick upp några kilo som ja sedan har kämpat ner igen. Så helt omöjligt kan de väl inte vara med 5 kilo på 4 veckor? Jag hoppas iallafall på det.. Men ja kommer inte gråta tårar om jag inte väger det på den dagen. Men jag ska väga under 70 när vi kommer hem. Älskar att man kan bestämma sig o sen se till att det händer. Det där med tiden är ju inte överdrivet viktigt. Det viktigaste är att man mår bra o ser framsteg. Men med högre mål o delmål kommer man längre, och man ska ju sikta mot stjärnorna, sägs det. Då kanske man når trädtopparna!

:D

knas!

Oj oj oj.. SEX hela missade samtal från jobbet.. o tre meddelanden på röstlådan. AJAJ!

Mobilen hade jag glömt den hos en vän. När den kom till mig igen för en stund sedan måste den vart utan täckning eller något annat galet eftersom ja först då såg meddelanden o det då! Vännen sa att det inte vart nåt sånt på innan (?) Galet knasigt!!

De ville att ja skulle jobba 14-19.30 så vi får se om jag får göra det eller inte. SMSade både chefen o arbetskamraten som försökt nå mig största delen av dagen.. o arbetskamraten svarade så att jag tror ja ska jobba. Hm..

Då missar ja ju stepen men vad gör man inte? Får bli aerobic på tisdag istället!

Oj oj oj.. nu e ja rätt nervös alltså!!!

WISH ME LUCK!

Härligt!

Tillbaka från puls/medel passet som började kl 15.

Det va bra skönt o riktigt härligt o få svettas lite!

Dusch och middag har jag också hunnit med..

80 g mogrhabiah  4,5 points
spenat  0 point
ca 3 msk light creme fraiche 8%  1 point
4 skivor rökt skinka  1 point

Tillsammans blir det alltså 6,5 points

Vid ihopslagning av föregående måltider slutar pointsen på: 16,5 P!

Ska ta några vindruvor sen också men de e 0 points i dem så de står strongt på samma! yey!!

imorgon blir det vägning.. *nervös* o sen ska ja gå på step vid 18. Hoppas faktiskt på att inte få jobba imorgon, vill fixa med lite grejer o så. Men sen kan ja få jobba tisdag, o onsdag. hehe.. vore najs med lite cash. tycker frida. ;)

tills vi hörs!!

översaltat.. :s

Ja, någon höjdare har ja svårt att kalla maten jag nyss satte i mig. Å andra sidan så var de hyfsat nyttigt.
Kornriset lyckades jag översalta i vattnet, och jag tog sedan bara 30 g fetaost, vilke var mer än tilräckligt.. blev till o med över. så bytte ja ut paprkan mot tomat också, tänkte försöka knapa ihop något med paprikan ikväll, nämligen!

Så det slutade med 10 points för lunch samt frukost.

Har faktiskt burit ner lite mer skräp nu också.. finns fortfarande alldeles för mkt men..det är en början. 

Jag hoppas de blir lagom med maten så här två timmar innan träningen.. Jag åt ju inte aaasmkt men tallriken var ändå full. Lite tallriksmodell ska man försöka gå efter.. och det är vad ja gjort. Ungefär hälfte med sallad o grönt o resten med annan mat.. eller nåt! ;P 

Funderat på de här med hälsoutbildningar.. undra om det finns nån kurs man kan läsa på distans.. tycker ju de e så intresant med de här.. vore en bra grej tror jag. Någon som vet nån bra kurs?

Tjoo! 

en direkt ändring

väl kikandes in i skafferiet upptäckte jag lite kornris som stått o sett ensamt ut ett tag..

Jag bytte således ut mitt tänkta råris mot kornris.. 70 g okokt kornris är också 4 points så räkningen hålls densamma!
Minns inte ens hur de smakar.. kan bli intressant! ;) Fast de klart.. med feta ost till blir väl det mesta gott. hihi!

Bon apetít!

points räkning

Gud vad gott det var med mackorna för ett par timmar sedan!!


Nu e jag dock hungrig igen.. Blir råris med kidneybönor.. och fetaost sallad till? MUMS!! Men hur blir det med pointsen då?

Får lov o räkna..

2 knäckemackor 3-kant   1 point
2 msk creme bonjour softspread light vitlök  1 point
Gurkskivor på mackorna   0 point

Råris duoval  4 points
Kidneybönor duoval  3 points
Isbergssallad   0 point
Apetina Fetaost i bit 10%, 2 skivor, 60 gram  2 points
Paprika, röd  0 point
Gurka  0 point

Ja.. då ska vi se. Då blir det 11 points för frukost o lunch. Hälften av det ja har, 22 points. Låter ju inte så tokigt... Ska ju även få i mig lite middag denna gång! ;)

Puss o kram!

what can I say?

Det blev en tidig kväll igår.. klart blev ja hungrig o så men de blev helt enkelt ingen middag. var så trött att klockan nio (!) redan gick jag i sängs. Jag som brukar kunna vara vaken hela natten! Vet inte vad som gick snett igår men så blev det. Så då vaknade man ju i vettig tid idag också o kom upp o börja fixa grejor..

Inte ätit ågot idagän dock. Hungrig ÄR jag. Blir nog två knäcktemackor med bonjour vitlök light och gurka.. mums!

Det är väl en 2,5 points i det. bra början på dagen. Klockan 15 ska ja gå på puls/medel. tydligen med någon helena.. inte gått på hennes pass förut vad ja minns så de kan bli spännande! Inga förutfattade meningar då, förutom att det blir skitjobbigt förstås!! haha..

Ser fram emot o få gå ner lite i vikt. ;) Jag bar amåste gå o ta mina mackor nu.. annars KREVERAR jag!

På återseende.. idag blir en mer uppdateringbar dag!

matigt mätt

maten jag åt till lunch verkar ha räckt till o bli över.

Jag är nu äntligen hemma. En snäll arbetskollega skjutsade hem mig så ja slapp ta bussen från hällby! najs i de här vädret..

Ja vet att ja kommer bli hungrig igen men inte än på någon timme. får se om de blir något matigt eller ej! Gud va trött ja känner mig. fortfarande! Hela dagen har gott som i en liten mini dvala även om ja försökt vara trevlig mot kunder o säkert varit det också, så klart. Men så fort det blir lugnt så blir man en glidande zombie. hehe..

Rensningen gick hyfsat bra igår kväll också.. höll på till sent o de e väl delvis därför ja e så trött. Men sopornahar inte längre ens påsar runt sig.. det är nämligen så att de e rätt SLUT! sjukt! Vi hade överfullt o nu e de slut.. ja va säger man. sopor i överdrivna mängder. som ett sopberg i halva vardagsrummet. Ja ska försöka bära ner lite ikväll..

Kanske rensa lite mer. Varför kommer ja inte på någon bra middagsmat/kvällsmat? :/

Hörs!

lördags gäsp!

På lördagar bör man va ledig. Men ja ska ju jobba. Jag är till o med beroende av mina helger. Men vad gör de så länge man klarar sig? Bara o inte tänka på de 16 % som lyser med frånvaro av resterande procent som behövs för att räkningarna ska hitta till "betalat" facket. Ignorera och försöka fokusera på annat. sen efter thailanmd o flytten kan man börja se sig om efter extra jobb.. men nu är det lite lönlöst eftersom vi är borta i tre veckor och åker relativt snart..

Dessutom är det nog svårt o få även om ja va aktiv för tillfället. Tänkte på det igår när ja fick ett mejl från arbetsförmedlingen som ville höra hur de såg ut på jobbfronten.. De ser inte ljust ut men många andra har de kolsvart så då ska man vara tacksam för de lilla!

Min moffa hade ringt igår.. ja missade smatalet och vid ett på natten lyssnade jag av telesvararen. Tydligen så var efterrätten på Andreas 30-års middag god, för de ville gärna ha receptet! De skulle få främmande idag o ville bjuda på det! det är inte hyper viktväktar aktigt men det finns värre! Det är nog mest digistive kexen ja tänker på .. 1,5 points per styck.

Så här ser den ut ungefär:

1 paket digistive kex

1-2 paket vaniljvisp 12 % laktosfri (går nog bra med laktos också..) Jag hade tre paket till två "lådor"..

Hallon efter smak och tyckte.


Det är en väldigt enkel men gos efterrätt så det är perfekt om man inte har hela dagen på sig!


smula sönder digistive kexen med en handduk så du får "lagom stora" mumsbitar längst ner i en form. Ha gärna en skål under eftersom de smular rätt mkt. Sen är det bara o ösa över smulorna när du har "smulat" klart. Det ska vara ett jämt lager över hela botten, men ha inte i hela paketet än, det ska räcka till et ttunnare lager i mitten också!


Vispa vaniljvispen så den blir mjuk o fluffig. Nästan som grädde! Ha på ungefär hälften av vaniljvispen över den digistive-prydda botten.

Angående hallonen kan man ta antingen frysta/tinade eller färska om det finns tillgängligt, men kom ihåg att de ändå ska frysas sen igen, så ur den synpunkten kan det kännas som "slöseri" med färska. Ja, det underlättar ju om hallonen inte fryst fast i varandra. Jag ade lite av det problemet, men om det uppstår går det bra o micra hallonen en liten stund så man kan få lös lite "bitar" av dem ändå. Ta ¨på lite jämt över vaniljvispen i önskad mängd, men se till att det är lite på varje "portionsdel" iallafall. (Det får man ju avgöra efter vad man själv tror)

Över et första lagret gör du om samma procedur igen. Denna gång kan du dock ta ett tunnare lager av digistive kex, och lite mindre hallon, dem är mest för dekoration på detta lager!


När du är klar är det bara o täcka formen o sätta in den i frysen ett par timmar. 1-3 timmar. Det går även bra att förbereda rätten i förtid, men se då till o ta fram den i tid så den hinner tina tillräckligt, ingen vill ju äta den djupfryst, den ska bara ha tillräckligt med tuggmotstånd och vara lite lagom kall, så at säga! hihi! Så är det ju bra om man kommer igenom med skeden utan o bryta handleden av sig.. underlättar med andra ord lite tinad! :p *fniss*

Receptet är nog ursprungligen från Milda. Det var min arbetskamrat Pillan som berättade om den för mig och mängder o sånt harja själv improviserat om.. Hon sa i princip vad som skulle vara i o de skulle va fryst. Det var iallafall supergott!

Prova om du vill unna dig själv eller någon annan lite extra mums..

Nu e de dags o sminka över mina två JÄTTElika finnar som har planeterat sig för o stanna extremt synligt i mitt kära ansikte. gissas.. folk undrar säkert varför jag bär omkring på andra människor.. kan de inte flytta till  eget? ;)

Baj 4 now.. bussen väntar.


 


beröm

på jobbet idag fick jag till och med lite beröm! ;)

Kanske inte för jobbet men fr frisyren min. Alltid najs.. Jo lite för jobbet också förstås.. o för att ja va snäll! Det är såntman ska minnas. Inte det negativa. Ta vara på allt de positiva du hörom dagarna om dig självo andra. o suuug i den det. Allt det negativa kan man ta till sig konstruktivt o göra något åt om det är bra kritik, sedan ska du förkasta den. Inte hänga upp dig på det.

De bra sakerna är de som motiverar dig till en bättre person! En bättre morgondag. Om den här dagen är dålig så tänk på ditt beröm o kämpa vidare. O glöm inte vad som gör dig till de där positiva egenskaperna. Hur mår du av en massa godis o dålig mat? O av motion o bra mat? Skillnaden?

Visst kan man alltid unna sig saker, men inte varje dag. Känn efter o gå på sunt förnuft!

Lev livet o minns alltid beröm!

rensningen fortsätter

Ja de e väl lika bra.. ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig här hemma..

vet inte hur mkt som blir gjort just idag men man måste ju frösöka sig på någonting iallafall.. Vill ju få igång packningen o sådära. slänga massa vore också skönt. typ en gamal micro, de där kopparna ja pratade om förut, lite pots and pans, en förstärkae utan volymratt och en gammal technics cd-spelare. Tar emot o slänga dem men även om ja lade mkt pengar på dem en gång i tiden har ja ingen användning av dem nu o säkert är det ingen som är intresserade av o köpa heller.


Två högtalare är också med på listan, men de funderar ja på o sälja billigt.. tryp 100 spänn! intresserad? Kan få en cd-spelare fr technics på köpet. vet dock INTE hur bra den fungerar.. inte använt den på flera år och den har stått halvt kyligt till o från, men aldrig i väta. Chansa?

Hör av er!!

jobbdag

Ingen träning blev det vid 12 idag heller-... blev väckt klockan 9.30.. bussen till folkesta går 10.05 så det blev stressigt.

Med andra ord blev en jobbdag idag ändå så jag blev så stressad att ja inte hade tid med varken ordentligt frukost eller vanlig lunch. Det blev naturdiet smoothie samt shake. ett äpple, en banan och två bitar godisar som chefen bjöd på.. en liten plopp o en laktrits..v adkan de gå på? en halv styck tror ja så ja satsar på en för dem. till "lunchen" blev de två knäckemackor till smoothien.

Väl hemma (och sviinhungrig) blev det falafelrulle med vitsås..kanske inte supernyttigt men bättre än både pizza och kebab. var såå gott att ja inte ens har vett o ha samvetskval! hehe.. ibland måste man ju.

så de övriga (förutom falafeln) e väl 10 p.. vad kan falafeln gå på tro? 15 kanske.. så då e ja på 25 idag. men sen såsen.. tre till, cirkus. tjugioåtta points .. :s ja.. om man gissar. Blir ju för mkt.. mina 22 räcker inte riktigt. men ja har extrapoints sen föregående dagar så ja förtjänar visst det.

Imorgon skulle ja egentligen ha jobbar 11 till 17.30 men de blev ändrat till 9.30-17.30 eftersom tjejen ja jobbade för idag fortf. inte kände sig frisk.. så hon kommer in o hjälper till från 11-16 iallafall... Sjutton att ja missa Eijas medel! Men ja måste ju ha pengarna.. annars blir de svårt o köpa nästa träningskort så de e viktigt o ta de i första hand. Får ta i på söndag. ett medel.. antagligen puls/medel om de inte blir nå jobb då förstås!

Jag hoppas verkligen att ja kan ha gått ner i vikt till på måndag så då är det där träningspaset på söndag rätt avgörande.

Redan gjort matlåda till imorgon. Blev pasta duoval 4 p samt quorn 2 p och lite vitlökscremefraiche 2 p. tillsammans alltså 8 points för morgondagens lunch.. fast de blir säkert ketchup på så då blir de 0,5 p extra. 8,5 p då!

Frukost har ja fnulat på.. blir nog två knäckemackor med två skinkskivor på.. 2 points!

Middag är ännu inte löst.. tips någon?

På återseende!

hittat!!

Äntligen har ja hittat det!

Passet låg där jag trodde från början, bara det att det låg i en pärm, och förut var det löst..

Så nu kan ja koppla av o på köpet har ja fått de rensat i förrådet! Toppen juh!

Jag är nöjd.. o nu när jag har ro o sitta ner en minut känner jag magen tjuuta.. hungrig! hehe.. har inte haft så många points i magen.. kanske 8-9 för middagen och så 3,5 innan det. så ja ska ta mig något.. får se.. då blir det 12,5 points ja e uppe i.

Nu blir det alltså 2 knäckemackor vitlöksost och vindruvor o en banan.(2,5 p plus 1 points)

16 points e ja uppe i då. :P

Mums ska de  bli!

Natti natti..

paniik!

Jag har panik!

Ingen liten sak som ja fnular på heller. Mitt PASS!! var var var var???!!!

Leta resten av kvällen står på schemat!

Åt mathavre med gröna bönor, hericorts verts o kryddor t middag.. ca 8 p kanske? Svårt o bedömma mängden väl kokat...

Så.. nu ses vi nog inte ikväll!

Får låta bli träningen ikväll o få en prick, jag måste prioritera detta!

!!!!!

Som Klippt och skuret!

Har längtat såå efter en frisyyyr.. och äntligen så har Roula hjälpt mig. Fantastiskt!


I love it. hehe.. inte så att det är något märkvärdigt så,men det känns så skönt och få bort några kilo från huvudet. känns lättare o bära! O de har ja säkert förlorat.. de väger mkt mitt tunga o tjocka hår!


Annars e jag lite småhungrig.. har ätit ett äpple (0 points) och en naturdiet smoothie (3,5 p) Innan frisören.. ska ta och göra middag relativt snart eftersomträningen hägrar redan 17.30 idag!

här kommer lite före o efter bilder..
Här är jag innan frisören.. lika blek som ett spööke och lika spöklik frisyr..     här har jag en frisyr! i en liknande posé som oklippt och liika bleek.


ja nu är det en till bild på min sköna frisyr.. läckert! hehe..visst e de som klippt o skuret för mig? ;)


nervös..

Idag är det klippdags!

Jag är faktiskt rätt nervös.. Har inte klipptmig på en hel del tid.. och alltid när det är dags blir man nervös att det inte kommer bli bra, men ja får nu äntligen gå till frisören som alltid hitintills gjort ett bra jobb med min tjocka och nu låånga kaluffs!

tvättade håret i måndags efter träningen så de e inte skitigt iallafall. Jag försöker o tvätta det med långt mellarum eftersom jag har fått det tipset av frisörer förut, det sliter inte lika mkt på håret. Mitt största problem med håret är min förbaskade hårbotten!! Den flagnar o jag har sår... det innebär direkt att jag inte kan färga håret om jag inte vill riskera att få soriasis som min bror, farfar o syster har.. Så då låter jag nog faktiskt bli.

Inte vill man va snygg ett tag för o bli fulare sen. Det är väl inget o riskera? Om såren försvinner kanske man vågar.. innan har ja gjort det men alltid varit försiktig, men i det stadiet hårbottnen är i nu vågar jag inte. Lika bra.. lir ju billigare så förstås! Fast de klart.. fick ju klippningen i julklapp! ;)

Tror ja har hormonisk obalans just nu.. har fått en massa finnar på hakpartiet och det brukar jag inte ha. Oftast är det bara en eller kanske två. Men nu är det alltså en hel drös utlänningar som satt läger! Hm.. För och efter bild med frisyren kommer givetvis upp! :p Kameran e dock än inte hittad.. har iofs inte letat så värst men det kan ju bli så att man lånar sambons apparat istället!

c u later!

GLÖMDE!

gud vad klantigt av mig! ;)

Jag berättade ju förut att vi var i affären... Andreas köpte godis och jag köpte frukt.. och visst. det var hur det slutade men om ja ska vara ärlig (och DET ska jag ju) så måste ja berätta att ja höll i 2 yoghurtglassar i afären. visst inte världens sämsta grej, 3 procent fett i, men de e bättre o ha mer frukt hemma för då äter man det. Om man har glass så äter man glass.. så fungear iallafall jag. om man e sugen o inte har nåt hemma tar ja nåt annat istället. :p

Så.. jag GLÖMDE alltså o berätta om min viktigaste prestation för dagen: INGEN glass!
wiiie

hurra för mig!

dagens points: 2 points i morse, 3,5 för naturdiet smoothie och sen duoval makaroner 4 p med 8 (!) 6,5 p köttbullar.. ja vet men ja va så hungrig.. :S o så ketchup på det 0,5 p. ingen sallad eller nåt.. men nu e de köpt lite grönt så blir gött till imorgon!

Slutar på: 16 POINTS.

inte illa pinkat.. ;)


suck...

Ja nu har man suttit i TIMMAR med o sätta in skivorna i en cd-pärm. men jag är giiirig.. o vill ha kvar framsidorna med häftet i o låtordning etc.. Det visade sig vara ett misstag. Många många många onödiga skivor in?

Kanske. Väskan rymmer 208 skivor. Den är FULL. och med full menar jag dubbelskivor på vissa håll och alla framsidor inputtade... Nu kommer bara problemet.. DEN GÅR EJ ATT STÄNGA!!

nu är den för tjock.. komiskt.. precis som jag! ;) samlar på migen massa onödigt på vägen liksom.. så antingen får den vara lite öppen eller så gäller det o PLOCKA UR precis det jag suttit in i den. det jobbigaste av allt är det faktum att alla skivor inte inte är i den där.. har ännu fler.. suck!

Så jag tror inte jag kommer banta ner på den där pärmen, för ja vill fortf ha kvar det som är i, men jag e ju på väg ner i stället! hehe. Jag får helt enkelt hitta et ställe för min pärm.. Kanske i en bokhylla? men ja vill inte att skivrna ska bli dammiga.. men å andra sidan.. vad har jag för val där? Får bli så ja.. litew dammiga skivor i hyllan än en hel byrå full med dem. :)

Kanske inte va en sån dumm idé ändå?

Har två pärmar till som i dagsläget är fulla med singlar.. gamla rostiga singlar.. ;) Nog dags o skingra dem för alla mina samlinga ri cd-väg istället. Ska man rensa så ska man!


Right?

mätt som en plätt!

Nu har det gått några timmar sedan senast.. Några till lådor är ensade och plockade i. Sen har jag och Andreas även tagit oss till hemköp o hämtat ut mitt paket från ellos.. två bikinis och en t-shirt klänning samt ett påslakansett. De satt rätt bra alltihop. :)

Alltid kul med sådan bekräftelse.. sen åkte vi iväg till ekängen o köpte lite pasta o annat.. vet att ja sa att vi skulle rensa utmen ingen pasta alls va lite o ta i för två pastaälskande personer som oss! ;)

Efter det bar det iväg till jobbet, elgiganten. Jag har fått organisations nojja nu efter alla tips o trix i boken ja har köpt.. Så då vill jag rensa bland skivorna mina och ha alla på samma ställe och kanske till och med göra något annat med möbeln där jag förvarar dem nu.

Vi tog oss sedan till Rusta och där hittade jag en bra låda till skruvar o annat för bara 20 spänn! Som taget. Efter det blev det en sväng till tuna park för Andreas ville byta två spel och då tittade vi även in på Coop och jag köpte lite frukt o vatten, Andreas godis o läsk.

Så nu när man väl kom hem igen gjorde ja irodning lite av fusillin som vi köpte och sen köttbullar till det. Andreas favvo så han blev glaaad. O ja e nu mätt! Ska börja fixa iordning med skivorna redan ikväll tänkte jag! yey!


baj 2 now!

röj o rensa!

Det låter som en bra rubrik för mitt mål. för det är ju vad man gör.. man röjer och rensar med sina matprinciper, vanor, sitt inre och får en ren och ny yta. tar bort det gamla och in med det nya, eller i vissa fal.. låter det vara rent o fint!

Just nu gör jag det inte bara med kroppen utan även med lägenheten! Bort bort bort med allt skit.. hehe. Jag älskar o samla på mig grejer o även om ja sedan inte alvänder allt så har jag grymt svårt att göra mig av med prylarna.. de "kan ju vara bra o ha".. och annars så bara ääälskar jag ex. den möbeln och tänker att man kan ha användning för den i ett annat boende.. längre fram? ;) Jag vet.. patetiskt, precis som en riktig samlerska! *fniss*

Nej men iallafall.. Mitt projekt för dagen .. (antagligen veckORNA..) blir att få ut allt onödigt o försöka o inte komma in med mer saker. Har till och med införskaffat en bok med namnet som pryder framsidan i samma stil som rubriken.. Nämligen RÖJ OCH RENSA!

Angående mat blir de ett försök till o äta det som finns i frys o skafferi. I nya lägenheten har vi inget skafferi och frysen är visserligen större, men de e skönt o slippa släpa med en massa frysvaror som riskerar o bli förstörda om frysen inte kommer igång ordentligt på en gång.. Sen åker vi ju som sagt iväg t Thailand en vecka efter vi flyttat så då kan det ju vara bra o inte ha för mkt grejer som kan bli förstört då också.

Så idag tror ja de blir råris eller kornris med cevapccici eller köttbullar.. inget överdrivet med andra ord! :P Hur det blir återkommer jag med!

Off we go!

blåa koppar någon?

medan packningen går lite si så där.. (hade ju besök!) har jag fått fram koppar som jag vill skänka..

kom o hämta! nu vet ja inte var digicamen är så de blir ingen bild förrän jag hittat den.. om de blir idag kan ja inte lova.. men de e 8 blåa koppar med fat. ett fat e lite stött men annars inget fel på dem. ja behöver de bara inte! så va säger ni?

Hämta koppar hos mig?

:)

Packning pågår..

Idag kommer bli en packningsdag.

Har dock inte börjat än. Ingela kommer över relativt snart också..mellan två "möten" .. :p
Får vi träffas nån timme iallafall. Men nu måste ja ju börja samla ihop grejor som ja ska packa ner.

Magen har fått i sig 2 points också.. 2 knäckemackor med 2 skinkskivor på!

På äterseende.. *fniss*

..på kaakaa..

och jag kom på.. man ser ju bättre från sidan?!

Sätter in dem också.. för säkerhets skull.. ;)
före...från sida som 76 kilofrån sidan 60 kg...efter

kaka på kaka

ja bara för o göra de lite jobbigt för er ska ja lägga upp ytterligare 2 bilder dårifrån bredvid varandra så ni får se att det är en verklig skillnad där! Men å andra sdian e ja kanske inte så där snygg i underkläderna nu som det såtr där.. men vem vet? ;) Inte DU iallafall! hihi!


i underkläderna vid 76 kg   « FÖRE & EFTER »  I underklädera vid 60 kg


DO I NEED 2 SAY MORE?  skulle dock vart fint om före hade lit emer mage som en annan.. Ja.. Ni såg ju "före" bilden ja brutalt tog före första dagen på bloggen.. det är hur jag ser ut, som ni förstår, utan kläder är kanske inte exakt ovan men man ser en förändrig även här!

Tydligen kom de inte bredvid varandra, men ni förstår poängen? Good..

efter


My vertual model är en rolig sida faktiskt.. och man kan göra en himla massa mer än o fixa sin egen lilla bild.. typ köpa kläder! bara en sån sak.. värt o kika en extra gång på! det är som o bli barn på nytt o få klä på barbiesarna vad man vill de ska ha just nu.. hihi!

det som gör saken ännu lite roligare är ju att barbien är .. JAG!  en vacker dag kanske man ser lika läcker ut som en barbie också.. fast utan de där omänskligt läskliga proportionerna förstås.. men man vill ju känna sig snygg framför sig själv... SÅ igen.. här kommer en likasinnad bild av mig fast då min målbild till skillnad från den andra!

  mdvs vision; 60 kilo, snygg och smal. Är det jag?!gosh. I am.. beautiful?? Well it's not quite me yet..


före

Mvm.com tycker att detta är min figur för närvarande..

en rolig grej de dära! :p

Så här tycker alltså mvm.com att jag ser ut med cirkus 76 kilo på kroppen. Jag addade lite dock, det fanns normal, plus och minus. Det blev plus.

lade till lite roliga kläder o Bettyboop handduk.. ska ju t Thailand.. hihi! O så min fejja så klart. :D


Cool sida!

Jag har funderat en del på det där med målbilder, hur ser jag ut, hur vill jag se ut?


genom en annan blogg som är rolig att läsa, nämligen viktiga dagar så såg jag något roligt. nämligen en digitaliserad bild på en sådan. En MÅLBILD! Jag blev inte bara faschinerad  utan intresserad. Bums var jag på och skickade iväg hur hon fixat en sån cool grej och var, när och hur jag kan göra en likasinnad til min egen lilla blogg. :p

Svaret kom med raska besked; www.mvm.com blev alltså resultatet av utfrågningarna. Brand me- Im the brand står det så vackert där. hihi! Där kan man göra sig själv och även skapa en mindre variant av detsom ska likna du! Väldigt roligt och jag håller på som bäst just nu faktiskt! Resultatet kommer upp här när det är klart! Underbart va?

;) Tack för sidhänvisningen tjejen! :)

efter träning kom gottis..

ja.. det ÄR sant. Jag "kunde" inte hålla mig..

Aerobicen var ok, men ja kände verkligen inte för det o väl hemma igen räknade jag igenom mina points.
 och kom fram till att det inte var så mkt o tala om. Lite efterrätt fick jag ta!

Med knäckemacka o en skinkskiva på morgonen som frukost (0,5 plus 0,5 för skinkan, egentligen 2 skivor för 0,5 men..) blir det då 1 points till frukost.

Lunchen bestod av fullkornspasta i blandade former duoval för 4 points, skinka duoval 3 points, lök och broccoli för 0 points och så slutligen creme fraiche yoplait ca 6 msk 2 points. Lunchen blir alltså 9 points.

Tillsammans blir det enbart 10 points. Jag har 22 per dag. Detta innebär att ja har vissa pointsa jag måst äta upp. SÅ jag tog lite efterrätt. Digistive med lätt vanligvisp, 12 % laktosfri samt hallon i. Ca 8 digestive kex blir 12 points (1,5/st) vanlijvisp ca 8 msk blir 4 points (0,5/msk) och hallon är det 0 i. 16 points cirkus för efterrätten. oj.. men de svårt o veta exakt hur mkt man äter också. kan va mer eller mindre..

Ja..det betyder ändå i slutändan att ja bröt dagen. som jag förklarade förut så 'har ja problem o sluta äta när ja börjar.. men å andra sidan gick ja ju o tränade iallafall så det vore ju sämre om ja hade ätit OCH låtit bli att träna juh! 26 POINTS!

Töntiga försök till självförsvar, men för att se det från ett bra håll: jag har inget gottis hemma längre så nu e det alltså slutätet på sånt skit. mohahahahaaa! ;)

Ja.. tillbaka till verkligheten då.

Bara o kämpa på. tänkte egentligen inte träna imorgon men nu så lutar det åt det ändå.. finns ett pass 12.10 tror ja de va.. och det är puls/medel. skitjobbigt, I know, men nu har man ju käka gott o måste återgälda det på något vis!

Fast det klart.. om jag packar här hemma bränner jag också kalorier och dessutom får jag något nyttigt gjort.. kanske e bättre? ;) I belive so.. ska se om ja kan få med mig några kartonger ner o kika på det imorgon., Ska också rensa ut i skåpena o sälja sådant jag inte behöver längre.. eventuellt skänka om ingen vill ha grejorna! :p

Wish me luck!

tappat suget...

I stundande minut känns det veerkligen inte motiverande att maka sig ur den sköna soffan och ta påsig kläderna för o slääpa sig ut i kylan och iväg ända t friskis.. Nej ja vet.. det ÄR inte så långt.
Men just nu känns allt väldigt långt som är utanför lägenheten.

För att göra saken lite värre så är jag naturligtvis väldigt trött, all energi som bortblåst efter maten.. och något annat som har en benägenhet att komma som ett brev på posten är godis suget.. har en hel efterrätt kvar från andreas födlesedag. så e ja supersugen på choklad också.. vill sååå gärna!! o så vill ja INTE träna. usch nej.

Behöver motivation, men Andreas är inte sugen på o följa med.. (sällskap brukar få mig o skärpa mig) och som jag berättade förut är ju min andra vän på träningen sjuk. Jag ska verkligen gå dit. Jag måste!! Men då kanske man kan få gottis också?

Jag vet att man inte ska se belöningar som godis något postitivt.. men nu är ja ju sååå suuugen! inte så ja dööör om ja inte får.. men svimmar? *fniss*

Skulle verkligen vilja stilla mitt sötsug i den magen. (jag har ju flera.. nån för mat o några andra för godsaker.. ;) ...) tihi!

Om en timme ska jag vara iväg.. måste barabestämma mig o genomföra. Men ja vill ju ha gottis!! VILLVILLVILLVILLVILLVILLVILL!! Det är i dessa stunder man behöver motivation, sambon är inte mkt till hjälp denna gång.. det enda han sa var; men gå inte då! Vilket fick mig att få ett mindre prat med honom om stöd.. och då försökte han igen. men det kändes lite halv hjärtat det också. Så det är liksom upp till MIG?!

Jag söker motivation på andra bloggar o så men ja vet inte vad som kan hjälpa idag.. förutom gottis då.. ;) Fast i slutändan hjälper inte det. snarare skjälper.  Så.. stå emot? I tryyyyy!!!

Förhoppningsvis så äter jag inget o vi hörs senare när jag inte har lika stort sug.

smakligt

Jo det blev faktiskt bra!
Fullkornspasta i blandad formen (den är nu slut) var väldigt gott. Men för att inte tala - mättande!
Men visst blev man lite trött efter maten.

Ett problem jag har när jag ätit är att jag mår lite smått illa.. ska försöka o inte tänka så. det blir att jag kommer itllbaka i elaka tankar från förr.. man känner sig alltid så tjock med mat i magen. men ja älskar ju o äta. det är efteråt ångesten kommer smygandes.

jag ska verkligen försöka o må bra efter maten o tänka positiva tankar. inte feto-tankar. :S

smakligt?

packa?

En tanke slog mig nyss... Den 16 februari ska vi flytta. Och jag har inte ens börjat att PACKA!!

gisses.. nu blir det åka av! ;) imorgon har jag inget planerat så det blir nog mkt då. packa/städa/rensa. Jag ska försöka slänga en hel del också. Jag är en riktig prylbög. Svårt o slänga saker. Älskar det jag har o tnker ofta; " det kan vara bra att ha" om saker som jag aldrig använder. ;)

Ska försöka ändra på detta och samtidigt få gratis motion med springandet i trappor upp o ner o packa/bära. Det blir asbra! Ska faktiskt inte jobba förrän på lördag så ja ska försöka fixa o dona här hemma de här dagarna.. ska givetvis träna också.. ikväll vet ni ju att det blir aerobic, sen torsdag bräda, fredag medel och söndag DANS!

Älskar fullkomligt att dansa.. är så himla roligt! O så förbränner man ju lite mer än om man inte gör något alls!

Nej du.. Nu känner jag mig rejält hungrig så ja ska sätta igång med pastasåsen.. yum yum!

*gött ,gött göttigött gött*

"fettvågen" januari

i somras köpte jag mig en dyr våg.

omron BF 500. det är en våg som mäter fettprocent i kroppen etc. Nu har inte jag använt den sedan dess ungefär.. och nu tänkte jag göra det. Detta blir som en till variant av vågat kategorin. Den mäter allt från visceral fettnivå till skelettmuskelaturen i kroppen och sen givetvis även fettprocent och en del annat också!

Jag minns tyvärr inte vad jag hade för resultat förut  men om jag hittar resultaten från den tiden kommer jag att publicera dem här på momangen!

Just nu se det rätt illa ut dock..KROPPSFETT     41,1%                      

BMI     28,4

VICERALT FETT     6

SKELETTMUSKELATUR     25,9 %

VIKT     75,8

VILOMETABOLISM     1459 kcal


så nu är det bara o kämpa mot en hälsosammare nivå, som med allt annat!  :)

v8 gör jag detta denna gång. nästa blir i samband med min andra mätning för februari.

vet dock inte hur det blir med internet då. kommer ju flytta den 16:e februari.. ska försöka lösa problemet! ;)


längtar!

ikväll är det aerobic igen. det är väldigt härligt att få röra på sig!

Jag längtar riktigt på o få gå dit och köra järnet!

Har funderat på en bra och god måltid som man ska sättai sig snart.. det är ju bra o äta innan träningen för att få energi och orka med. Eftersom kylen är väldigt tom just nu så lutar det åt pasta med sknka och broccoli och så 8 % creme fraiche till.. det är så gott och det går att göra till en nyttig måltid utan problem! Fullkornspasta och mindre procent i fraichen gör det hela ok.

imorgon får jag hitta på något annat. vet inte vad än!

på återseende! :p

vågat 8


Nu är vi inne på vägningsveckan, vecka nr 8 i raden och datumet var liksom vid vägningen 090119.

Vågen ville inte ge med sig riktigt lika mkt som förra veckan, men då får man ha i åtanke att Andreas hade sin födelsedag i lördags också! Jag är änd nöjd.. så here it comes..


75,8 KG


vilket innebär en viktminskning på 0,9 kg från förra veckan! Det är inte dåligt.. :p

vågat 7

En vecka till i efterhand.

Detta är således vecka 7 av försöken att gå ner i vikt. Vågens siffror lutade mot mindre tider.


76,7 KG


datum: 090112    och även 1,6 kg lättare!! *yey*


vågat 6

Också här blir det viss förskjutning innan man kommer i fas.
Även här tre vägningar för att det ska bli lite symetriskt! :)

Så vecka 6 på min resa denna gång låg kilona på vågen på:

78,3 KG


datum: 090105

Måtten JanNu har vi äntligen nått månaden vi är inne i.

Den 19 januari var det mätning och resultatet för JANUARI månad ser du här:


Hals                                     34
Bröst                                  102
Under byst                           87
Midja Katalog                       86
Midja Navel                          98
Mildja Störst                       100
Övre Arm                              34
Stuss/höft                          104
Lår                                       61
Vad                                      41


En centimeter mindre på brösten, sex (!) cm under bysten, fyra cm vid som minst i midjan, två cm vid naveln, en cm där jag är som störst i midjan, 1,5 cm på övre armen och slutligen en cm STÖRRE på vaden. (muskler?). Sammanlagt ligger jag på 14,5 CM MINDRE PÅ 1 MÅNAD!!

Det MÅSTE jag vara nöjd med. *smile*

Plussa sedan på de 7 ifrån förra månaden ligger jag på minus 21,5 cm från början!

måtten decJag uppdaterar dagen till ära även för DECEMBER månad:


Hals                                  34
Bröst                              103
Under byst                       93
Midja Katalog                   90
Midja Navel                    100
Midja Störst                    101
Övre Arm                          35,5
Stuss/höft                      105
Lår                                   61
Vad                                  40


En cm minus på hals, tre på största delen av magen, en på övre arm och två på låren! Tillsammans blir det en minskning på: 7 CM PÅ EN MÅNAD!

:)


måtten

Eftersom det är första inlägget blir det en förskjutning bakåt i tiden några gånger för att få en liten översikt.

Det här är från NOVEMBER mätningen:

Hals                               35
Bröst                            103
Under byst                     93
Midja Katalog                 90
Midja Navel                  100
Midja Störst                 104
Övre Arm                       36.5
Stuss/höft                    106
Lår                                 63
Vad                                40

ny dag

Tisdag o ledig!

Tyckte det vore skönt med en solning idag men pinglan var tyvärr på må illa humör. :( Ja.. inte så att hon var på humör för o må illa men dagen var tyvärr en med må illa inslag. O då var hon inte så sugen på att sola, vilket ja förstår.. På torsdag är det dags för klippning, som jag redan nämnt, så innan lördag hade ja tänkto försöka sola också. Då kanske man känner sig lite fräschare..

Har ännu inte fått i mig något idag. Tänkte precis gå iväg o ta en trekantig knäckemacka med en skinkskiva på.. :p

syns snart!

från början

Min resa genom livet och viktförändringar har varit lång och snårig, med hinder på vägen, som med allting annat.

Jag tror det började den dagen man blev medveten om att andra barn inte såg riktigt ut som en själv.. Redan från födseln var jag "mullig" och när skolan började började även allvaret.. Barn är alltid barn, de hittar olikheter och pekar ut dem, och i det här fallet blev det så klart min vikt som blev utpekad. Ja.. det är ju egentligen ett finare ord för att bli mobbad.

Åren gick och även om inte mobbningen bestod så har alltid min uppfattning om min kropp som ful opch fet legat och gnagt i bakhuvudet. Aldrig har jag sett mig själv som vacker.. och i skiftet högstadiet/gymnasium började jag träna. Inte bara regelbundet men i det närmaste besatt.. det var dubbelpass och besök så ofta som möjligt på min lokala jympaförening. Och visst gick jag ner i vikt. Beslutsam som jag var åt jag heller inte godis mer än 1 gång i månaden.
Sen träffade jag en kille.. och vad händer? ja.. kilon börjar smyga sig på igen..

Fortfarande relativt aktiv på jympan förblev jag något år till.. från ett fast förhållande till singel och sedan träffade jag någon annan. Det blev min fälla till fetma. Denna snubbe var inte direkt fixerad vid att äta rätt, det som betydde något var att det smakade gott! Och jag hängde på i samma visa.. chipspåsar, kladdkakor, dricka, grädde, snabbmat och mycket mer prydde vår vardag allt oftare. Efter tre år tillsammans och ett år som sambos nådde jag en punkt i mitt liv av självinsikt.

Jag hade naturligtvis inte tittat mig själv i spegeln på länge.. inte på riktigt. Och någon våg hade jag verkligen inte hemma.. en sådan hade jag inte tittat på sedan den obligatoriska och hemska (!) vägningen hos skolsköterskan i skolan. Så när jag blev anvisad en medicin som krävde en placering av min vikt för rätt dosering satt jag fast.. Jag var tvungen att väga mig. Chocken som slog mig var den som fick mig att vakna.. vågen visade på 101,1 kilo.. (ja, 101, någonting.. minns inte exakt på hektot)

Det var då jag tog tag i livet igen.. Ryckte upp mig och gick först ut och skaffade mig en våg. Jag gick med i viktväktarna via distans för att slippa gå dit o väga mig. Bara tanken på att någon annan människa skulle veta vad jag vägde var avskräckande och antagligen tillräckligt för att göra mig oförmögen att komma tillbaka på invägning. Så några möten var otänkbart.. Dock började min självinsikt få mig att se på mitt liv på flera sätt, nya vinklar och nytt självförtroende.. innan jag hade börjat se på mig själv hade jag sådan självförakt att mitt självförtroende var obefintligt, snaare liggande på minus, men efter att månaderna gick och kilona tappades och centimetrarna blev mindre hittade jag mig själv igen. En del var på väg tillbaka.

Ett år efter min början var jag singel och boendes (för första gången) i egen lägenhet och försörjde mig själv.. kroppen såg drygt 15 kilo mindre ut och då såg livet lite lättare ut. Tyvärr hade jag inte speciellt mkt arbete och en depression låg och väntade på mig. Som svar på allt ont (och gott..) i livet vände jag mig till maten. Det var min tröst i vått och torrt, belöning eller tröst. Och denna gång var inget undantag.

Jag hann fem kilo upp i vikt innan jag kunde ta itu med det hela igen.. sen vägde jag ganska jämt tjugio kilo lättare än från min början ett bra tag..

Mitt problem är ju godis o mat. Jag fullkomligt ÄLSKAR mat och i vissa perioder av mitt liv ser jag helt enkelt inte att det är värt o ge upp en sån god del av livet för viktens skull. Men när jag sedan tar itu med det hela.. vikt och träning, kost: rubb o stubb, så inser jag hur mkt bättre jag mår! Man blir piggare, gladare, får finare hy (om man inte fuskar..) och till slut underbar kropp!

Jag vet dock att man inte behöver ge upp det heller, bara man äter med måtta. En del av mitt problem ligger just i det. att äta bara liite chips.. etc. det beror på hur motiverad jag är och i vilken fas av dieten jag ligger. Om man får smaka på det goda kan det vara svårt o sluta. Då kan jag ofta känna att jag hellre avstår helt. Men en del saker kan ju faktiskt hjälpa med bara lite av för att stilla det värsta av det aktuella suget,och då kan det vara en idé om pointsen tillåter.

Så nu är det alltså en del av min resa ni besöker.. och för att prata lite närmare om åren så ni får en uppfattning om var jag står nu kan jag tala om att jag år 2006 i slutet av året besäkte Thailand. När jag åkte dit var det för en liten vilostund i livet, bli kry i själen och i kroppen. Tre månader sedan återvände jag hem, den 1 januari 2007 och ganska exakt 10 kilo lättare än när jag åkte. Jag hade simmat o gått mkt promenader, försökt äta rätt och ta hand om mig själv.. och det hade lyckats! vågen pekade på 71 kilo istället för 81 och jag var i ganska bra form! Jag fortsatte att simma här hemma i simhallen men som med allt annat rann det ut i sanden när ja hade fått jobb och tiden inte riktigt verkade räcka till..

Jag träffade en underbar man.. och så kom man till den fasen igen.. alltid lite gottis till filmen etc. Och så till slut rullar det på.. kilona bara letar sig upp på varandra. Men denna gång gick jag upp och ner i vikt ganska jojo-aktigt..
Vi flyttade ihop och under augusti -08 tyckte jag åter en gång att kilona lutade åt fel håll på vågen. 86,4 stod siffrorna och blinkade.. och det var dags för krafttag igen! i ca 1,5 månader gick jag ner ganska mkt i vikt. ca 7-8 kg. Sen började det glida lite igen.. men inte så mkt.. jag låg och pendlade i en 5-kilos zon i ca 2 månader. och sedan var det bara o gå på det igen.. då stod siffrorna på ca 81. och nu, 8 veckor in i programmet IGEN.. står vågen på 75,7 kg.

Nu är det den 20e januari-09. Om fem  veckor är det dags för Thailand igen, och då vill jag ligga på under 70 för att kunna se min nya idealvikt med nya ögon. Det vill säga, med ögon som ser men inte rör! ;) 23 februari bär det av. Och när vi kommer hem så kommer jag inte att börja lägga på mig igen. nej. nu ska jag nå min vikt som jag velat ha i så många år!

Nu är jag så nära så jag nästan kan ta på det! För andra låter inte drygt 10 kilo nära men för mig som har varit 35-40 kilo ifrån är det här inte så farligt. man kan iallafall lukta och se målet.. jag har inte bestämt mig för en exakt siffra.. men jag skålade på 60 kg till nyårsafton, men då var det medräknat att kilona kan gå upp om muskler blir till fett och då vill jag inte ligga på så lite som 60 kilo. Jag tränar ganska mycket nu så jag måste tänka på den delen också!

Om jag skulle väga 63-64 tror jag att det kan vara rätt lagom men eftersom jag inte gjort det på såå många år (någonsin?) så är det svårt att se innan man står där.. jag kanske e helnöjd när vågen visar 65-66?

En normalvikt eller BMI som ser fin ut vore inte fel.. just nu står BMI på 28.3. Under 25 och över 20 är "normalt"

Jag är 163-164 cm lång och det är ju det som BMI uträknas på, det och vikten då.. fniss!

nej nu tror jag ni vet nästan lite för mkt till och med! ;)

nu är det ju mitt i natten också. Ska läsa lite och sen nanna sött som 17! Tänka på morgondagens middag och det faktum att det är rätt kalt i kylen.. men ja har pulver. äckligt men bra vid brist av annat! hihi! bättre än ingen mat alls också.. finns alla näringsämnen o allt.. o så går man ju ner i vikt har jag hört.. :) eller vad tror ni?

och resan fortsätter..


hemma!

Dagen lider mot sitt slut!
Nu e jag hemma IALLAFALL från jobbet och sitter faktiskt fortfarande med samma löfe som i morse. ingen riktig mat idag. tre naturdiet o en nutrilett brownie.. o så två bananer o två äpplen, en halv blodgrape också..

Så nu sitter jag ganska nöjd i slutet av dygnets minuter.. på jobbet gick det lite halvtrögt.

Fick iallafall träffa min bror och det var trevligt! Han köpte nästan en gps, men den va för dyr. får bli någon annan gång med mitt sällskap!

oJ OJ.. vad klockan tickar iväg.. kikar lite på scrubs o surfar på facebook.. får tiden o gå lite.  o så e de skönt o slappa!

kom ändå iväg med sista bussen 19.35 så va hemma ganska skapligt men kvälen känns så kort när man jobbar så där.
Men å andra sidan e det bättre än om dagarna blir dölånga! ;) Imorgon blir de aerobic! har redan bokat.. o ser fram emot det. tyvärr harmin träningskompis gått o fått halsfluss så jag får råda mig själv lite.. på förmiddagen blir det en solning med pinglan. om det går som jag vill kanske ja ser lite fräschare ut efter det.. o sen klippning på torsdag.. det artar sig! :p

god natt!

30-års helgen avslutad..

Nu har helgen äntligen tagit slut..

Dagen var lyckad, i lördags. Andreas fyllde ju och han blev nöjd med dagen. Jag lyckades o inte äta så mkt gottis, tog efterrätt till middagen o ett glas vin, men ris till huvudrätten istället för potatisgratäng och sen faktiskt inget mer! :)

Kvällen gick ut på bowling med kusinen och hans sambo. Det var väldigt roande även omja inte var speciellt duktig, men de spelar ju inte så stor roll, huvudsaken e att det är roligt! Andreas vann också! Vi var sist ut därifrån. hihi! Man dansade ju lite till discobowlingen också.. förbränning! ;)

Hade faktiskt gått ner i vikt. yey! 75,8 står vågen på idag. så 0,9 kg mindre än förra veckan. Happy times!

Dagen efter var inte lika lyckad.. upp kvart i nio o så jobba hela dagen. men det gick ju bra itll slut även om jag var fruuktansvärt trött. Har "lurat" till mig ett till pass idag.. från halv tre till stängning, halv 8. Har beslutat o ta en naturdiet dag idag. Bara frukt och shakes/smooties. Har börjat dagen med en halv blodgrape, följt av en naturdiet smoothie peach.

Ska ta med mig en shake till jobbet också. kanske till o med 2? :p

Ne nu måste ja fixa iordning mig för o hinna till bussen!

hörs ikväll...


benjamin button premiär!

Idag har vari en lång dag.. så pass lång att jag inte hunnit med ett enda inlägg! men nu är jag tillbaka.. redo för uppdateringar.. :p

Dagen började med en liten vägning.. men eftersom att det inte är vägningsdag vågar jag inte yttra resultatet än.. men jag kan ju avslöja att det lutar åt det bra hållet!

Inspirerad av vägningen beslutade jag mig att gå på medelpasset 12.10 med Eija N.Hon har mest kört bräda o danspass i några terminer så för mig var de premiär för hennes medel. Och det var inte en dålig premiör det heller! Ingen springlåt (jag HATAR o springa) men ändå skitjobbigt! Jag som hade längtat o få ta i så där.. blev skitglad!

Innan träningen åt jag ca 1 o en halv dl ris o 1,2 dl kidneybönor för o orka räna, o väl hemma lite mer av samma sak men med kyckling till också.

På väg hem från träningen stannade jag o småpratade på pressbyrån lite.. nettan hade vart sjuk o skulle kolla läget och se om de finns något jobb för mig. Inte just nu blev det väntade svaret på den frågan och vidare gick jag mot hemköp. Tanken var laktosfri mjölk till morfars potatisgratäng men det blev även potatis, lantröd (baguette), grädde, gratängost och sen då LAKTOSFRI mjölk som själva tanken låg i.. och även formar t den extra gratängen.. så affären som skulle gått på 19 kr gick på 106 kronor.. inte såå billigt med tanke på min stundande ekonomioch om man räknar med faktoren att båda gratängerna kommer bli uppätna av människor som innehar andra namn än just mitt så känns det lite lite extra..

Hur som helst.. Gick raskt hem för att påbörja dagens ärenden.. redan på förmiddagen hade jag småplockat med grejer men nu börjadedå med de riktiga grejorna! Damsugaren åkte fram och jag röjde lägenheten relativt grundligt o därefter trasa o såpa! torka torka.. 

Lite makaroner o ketchup blev middag idag.. tiden räcker inte alltid till! 
Sambon fick dock lite köttbullar till.. 
 
Efter det gick jag på bullarna.. fick småpanik när vetemjölen tog slut men ja kompenserade med annat.. vet inte hur de blev eftersom ja själv inte får äta dem men sambon verkar nöjd..

Huvudsaken juh! ;)

Sen fortsatte jag, när bullarna jäste, att skala och skiva potatis och tillbehör till potatisgratängen. Fick rätt bråttom när vi skulle på en annan premiär, nämligen Benjamin Button! En riktigt bra film, by the way!! O ja åt 2 påsar viktväktar chips (4 p ihop) istllet för de älskade biopopcorn som ja har så svårt o gå utan.. så det kan ja räkna till en stolthet! Andreas va så söt innan filmen, hade köpt en efterlängtad sjal till mig för att ja hjälper till o fixar nu till hans dag.. gulleplutten!!

*love*

så nu efter den sköna avkopplingen på bion blev de potatisgratäng i ugnen o sambon fixade köttet som ja gjorde en marinad till som vi lade in den i. hoppas bara den inte blir äcklig.. då blir de misslyckat. o de vill vi ju inte! nu har han fyllt.. wiie! han fick dark night, batman nu på en gång.. o blev glad.

ja e rätt hungrig nu också.. kan bero på potatisgratängs doften! ;)

Ska ta lite apelsin känner ja.. yum yum!!

på återseende!!äntligen hemma!

Nu har jag gjort mitt för dagen!

Var och tränade bräda 17.30 så som jag sa att jag skulle. Klart de va jobbigt men kul! Fast dock inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara.. Tror det beror på att passen är nya och jag inte lärt mig dem mer utantill. För när man kan dem e de bara o puumpa! ;) Det var nämligen likadant i tisdags på aerobicen, men som sagt, ny termin=nya pass!!

Det är himla roligt med variation så jag ser fram emot när jag har lärt mig dem lite mer så man kan ta i för kung och fosterland, så att säga..

Jag pratade med Anna efter träningen, (det är hon jag oftast tränar med..) och berättade om mitt mål till thailand.. I början av veckan, måndag, det är dvs vägningsdaagen.... vägde jag 76.7 och målet ligger på under 70 den 23 februari när thailandsresan börjar!

Hon e så go så hon ska tävla med mig om den som går ner mest i vikt tills dess! Så man får lite gogogo.. ;) och inte att förglömma så kanske man når målet också! Det är rätt långt bort på så lite tid men det kan gå! Men vi börjar med det när de e ca 4 veckor kvar då hon har lite o fixa med innan. O ja behöver något anat o fokusera på så det är bra med en liten tävling för o peppa varandra osv. Så den som vinner blir bjuden på bio eller något sådant.. fniss!

späännandeee..

Imorgon KAN det kanske bli medel 12.10 om jag hinner. Har massor o ordna med inför lördagen, dammsugning o torka golven har ju inte blivit av än.. och så göra bullar, förbereda potatisgratäng, (helt eller bara t innan gräddning?, inte bestämt mig än..) och så ska jag ta fram räkor och ja.. en massa smått också!

Nej.. nu ska ja göra kväll.. e lite småhungrig. tog en dl blåbär och lätfil och en banan när ja kom hem från träningen. Nu blir de grape o apelsin!

soo loong..

mat o träning!

Nu har man tagit det värsta med städningen. bara dammsugning och torkning av golv kvar.
Maten är kyckling och fulkornsris. trodde det skulle bli currysås till men den va så smakös så ja struntade i den  helt! :) Nyttigare och lika smakfullt (löst..)! ;)

Faktiskt godkänt men inte gott. inte idag iallafall. med massor med kryddor på gick det ner o det e väl det viktigaste antar jag.

blev lite väl nära träningen.. 17.30 börjar brädpasset. har bokat så de e bara o maka sig ner! ska bli skitkul, även om jag har grym träningsvärk från tisdagspasset, aerobic! men de va också roligt förstås.. ;)

kommer antagligen få håll men vad gör man inte..? :)

off we go!

magsjuka..

sambon har åkt på magsjuka. började igår men han verkar må bättre nu.

blir tyvärr lätt så att man går varandra på nerverna när båda går hemma.. och så har han lyckats få mig lite halvt smittad. byter ut handdukarna idag så att de inte sker nå mer.

På lördag fyller han 30 bast! Kommer massa folk o fikar o käkar senare. Blir till o hålla i lemmarna om man inte ska gå upp i vikt då!

Lyckas säkert.. bara man vill så går allt.. Jag vill o ja har bestämt mig.

säger väl allt va?

Ne nu blir de städa av för hela slanten, karln e iväg en snabbis o köper gottis t lördagen o beställer tårtor som han vill ha. En annan ska ju inte smaka! Också en grej ja redan bestäm mig för! O de känns faktiskt.. BRA!

tills nästa gång!

verkar inte riktigt vilja..

..få in min before bild.. så jag lägger in den.. brutalt o ärligt!

HÄR!

Ja här är jag idag. En snabbt tagen bild, enbart för detta syfte!

Välkomna!

Mitt namn är Frida och jag är en sån där typisk jojo-bantare.. försöker o försöker och försöker. Men de försöken är nu slut. Nu ska det hända saker! Jag har haft min resa som jag tänker lägga upp i ett speciellt litet fack här på sidan men just nu så sitter jag med drygt fem veckor kvar tills en thailands semester. Det är ett mål i sig.. bara det! ;)

Så nu har jag tagit tjuren vid hornen, lånade sambons digicam och tog ett mindre smickrande kort på mig själv, osminkad i mjukisbrallor o så ett linne. det får bli min before pic. en vackrare presentationsbild tycker jag att jag kan vara värd faktiskt.. ;)

So here it comes! The life of me!

RSS 2.0